Dagen som tok livet av en venn

og det normale livet i Oslo.

I går skulle jeg dra hjem fra Oslo ganske tidlig, men selfølgelig klarte jeg å forsove meg, så jeg rakk ikke den bussen jeg skulle ta fra Oslo og hjem til sør. Jeg sjekket i rutetabellen og fant ut at neste gikk 15.45 og bestemte meg for å ta den, men så kom jeg på at jeg måtte jobbe når jeg kom hjem, så jeg burde komme meg hjem tidligere. Jeg satt og tenkte om jeg virkelig gadd å ta en nå eller om jeg bare skulle ta meg en bytur før jeg tok den sene bussen. Heldigvis bestemte jeg meg for å ta den tidligere bussen og gikk gjennom byen fordi jeg hadde ganske god tid. Jeg gikk nedover Karl Johan, over Stortorget, bort til Youngstorget og så bort til bussterminalen. Da jeg skulle betale ville ikke kortet mitt funke, men heldigvis, igjen, lot bussjåføren meg sitte på hjem. Da vi kjørte ut av byen hørte jeg en sirene og tenkte, uff enda en ulykke..

Etter en liten stund begynte det å tikke inn meldinger, og på bare to minutter hadde jeg fått 24 meldinger! Til tross for at jeg var på pcen og blogget, hadde jeg ikke lest nyhetene eller hørt noe. Men da jeg fikk meldinger hvor det sto, lever du? Har du det bra? Osv. Begynte jeg å lure, jeg fikk opp vg på telefonen og så hva som hadde skjedd.. etter et en del telefoner og meldinger sto det om Utøya og at en politimann skøt rundt seg der. Og da tenkte jeg med en gang på de vennene jeg har som er med i AUF, men jeg visste ikke om hvor mange av dem som var med der ute. Jeg satt å håpte på det beste mens jeg twittret som en gal. Hele twitter var full av meldinger fra folk som var på Utøya som skrev at folk ikke måtte ringe fordi de ble skutt mot og lignende. Jeg var sjokkert over hvor ille dette var der jeg satt på kjøkkenet. Da klokken nærmet seg tolv, halv ett på natten fikk jeg meldingen jeg hadde håpet på å ikke få. En venn av meg som var på Utøya var død. Jeg har grått stort sett siden da, og vet ingenting om hvordan det skjedde, noe som av en merkelig grunn er noe av det jeg gjerne vil vite. Jeg vet at to andre som var der ute har klart seg, men nå som tallene stiger er jeg "forberedt" på å få enda en melding. Jeg håpte på å for en gangs skyld ikke kjenne noen, men det er tydeligvis ikke mulig. Jeg kjenner at jeg ikke helt vet hvordan jeg skal forholde meg til Anders Behring Breivik, jeg hater ham ikke, men det er veldig nært. Jeg vil ALDRI kunne tilgi denne mannen, og jeg håper han vil lide gjennom søle årene han må sitte inne, og hvis han slipper ut, er jeg ganske sikker på at han ikke blir gående for lenge før noen skader ham. Jeg vil si til alle som lager hatgrupper mot han på Facebook, om å tenke seg om, for det er faktisk hat som har skapt alt vi opplevde i Oslo igår, det er hat som tok livet av en venn av meg og jeg skjønner hvorfor noen velger å lage en gruppe, for han er en forferdelig person, men tenk dere om.

- Love K.A

10 kommentarer

nina-scoot

23.jul.2011 kl.10:57

:/ er så forferdelig. Tror ingen jeg kjente ble skadet eller var der i det hele tatt. Men det må være forferdelig for deg. Syns det var bra at du valgte å dra hjem tidlig også. Lykke til fremover.

Helene Nordby

23.jul.2011 kl.11:13

Føler at jeg kjente skikkelig mange som ble ramma.. Kjenner 1 som var det eksplosjonen var, kjenner 3 som ble skutt, 2 som måtte svømme vekk derifra og 2 som er døde.. En helt forjævelig følelse!!!!! Satt å gråt og gråt i så mange timer i går at jeg trudde jeg nesten skulle tørke ut.. R.i.p alle som døde, og vet ossen du har det... :-/

Ida Marie

23.jul.2011 kl.12:06

Sv: åå huff noe så forferdelig! Kan ikke engang tenke tanken på å miste en venn, familiemedlem eller kjæreste under dette her. Hadde ikke taklet det. Kondolerer så mye og sender over så mange varme tanker til deg! Kan vel ikke si "Håper du har det bra!", for det rekner jeg med du ikke har, ingen av oss har vel det. Stor tragedie! Ble skikkelig lei meg når jeg voknet idag og så at det var 91 stk funnet drept, og at det kan ligge mange flere i sjøen. Tårene bare triller, har så vondt av dette. Og faktisk så hater jeg denne personen. Dette skjedde pga hat, og jeg hater han så etter dette han har gjort at jeg kunne personlikt gått å torturert han uten å ha noe skyldfølelse!

Ha en fin dag, og vi får håpe på at vi ikke får flere dårlige nyheter, selv om jeg ser rundt på facebook at det er mange som savner vennene sine :(

Ina Bennedicte

23.jul.2011 kl.12:18

Er så glad for at alt er bra med deg Kjetil! Jeg vet hvordan det er å miste noen nær deg, ingen fortjener å oppleve den følelsen. Jeg kondolerer utrolig masse! Du skriver så bra, du får virkelig sagt det, vi må stå sammen i situasjoner som dette, ikke skape mer hat.

Håper det går bra med deg, jeg er veldig glad i deg <3

Maria P.

23.jul.2011 kl.16:28

Kondolerer Kjetil! Ufattelig trist det som skjedde i går og i natt mot alle de ungdommene på Utøya, og ikke minst de som ble drept eller skadd av bomben i sentrum. Kan ikke si jeg vet hvordan du føler det akkurat nå, men jeg håper det går bra med deg :)

Waby

25.jul.2011 kl.20:36

nina: Det skal du være glad for! Det er ikke så veldig kult nei.. Tusen takk for det :)

Waby

25.jul.2011 kl.20:38

Helene Nordby: Ja det er ikke noe gøy..

Waby

25.jul.2011 kl.20:43

Ida Marie: Takk for det du, det er alltid godt å høre slikt. Nei det er litt rart å skulle svare på et sånn spørsmål akkurat nå, men jeg skjønner jo hva som er ment da. Det er forferdelig å se på nyhetene hver gang man står opp..

Tusen takk for det, det blir nok bedre får vi håpe ja :)

Waby

25.jul.2011 kl.20:46

Ina Bennedicte: Nei, det er ikke akkurat noe jeg unner noen.. Tusen takk for det, og skrivingen. Det er akkurat det vi må gjøre, så ender det alltid bra.

Det går bedre hvertfall, glad i deg også <3

Waby

25.jul.2011 kl.20:48

Maria P.: Takk for det. Ja, det er veldig trist..

Det går bedre hvertfall :)

Skriv en ny kommentar

Waby

Waby

18, Arendal

Velkommen til min blogg. Her skriver jeg stort sett om ting som skjer i livet mitt, og om ting jeg er interessert i. Dere kan følge meg på Twitter og Facebook, som du ser under.

Kategorier

Arkiv

hits